Savulohisalaatti
Noin
10 annosta
600 g kypsää savulohta
1 kpl jäävuorisalaattia
150 g tuoretta kurkkua
150 g herkkukurkkua
150 g purjoa
200 g raejuustoa
3 keitettyä kananmunaa (8 min)
Kastike:
200 g maustamatonta jogurttia
1 dl Hedelmämehua
1 dl hienonnettua tilliä
1 rkl sitruunamehua
Suolaa, valkopippuria
Valmistus:
1. Revi salaatti
2. Keitä, jäähdytä ja lohko munat
3. Suikaloi kurkut ja viipaloi purjo
4. Paloittele perattu savukala
5. Aseta ainekset salaattimaljaan joko ryhmittäin tai kerroksittain
6. Koristele raejuustolla
7. Sekoita kastikkeen aineet.
8. Tarjoa salaatin kanssa porkkanasämpylöitä
Lohikeitto
10 annosta
700 g (ruodotonta) kirjolohikuutiota/ suikaletta
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
0,6 kg peruna kuutioita
0,3 kg porkkana kuutioita
0,1 kg hienonnettua sipulia
tilliä
Valmistus:
1. Kiehauta vesi, sipuli ja kalaliemikuutio kattilassa
2. Lisää peruna, porkkana ja keitä noin 10 minuuttia
3. Lisää lohikuutiot ja perunat
4. Keitä hetki ja lisää voi ja kerma
5. Anna hautua, lisää tilli ja tarkista maku
Tarjoile ruisleivän kanssa
100 g voita
3 dl ruokakermaa
Kylmäsavusalaatti
1 annos
50 g kylmäsavulohta ja/tai kylmäsavusiikaa viipaleina/
suikaleina
20 g tomaattia paloina
20 g jäävuorisalaattia suikaleina
20 g herkkukurkkua suikaleina
20 g parsaa paloina
tilliä, sitruunaa
¼ dl sinappikastiketta
Valmistus:
1. Käsittele raaka-aineet salaattiin
2. Sekoita salaatti ja annostele tarjolle
3. Kaada päälle sinappikastiketta
4. Koristele tillillä ja sitruunalla
Lohikappelileipä
4 viipaletta
lohta
1 paahtoleipä viipale
1 kananmuna
Tilliä
Valmistus:
1. Paista pannulla lohi viipaleet
ja mausta suolalle
2. Paista kananmuna pannulla
3. Kokoa leipä ja koristele tillillä
Lohipasta
2 rkl öljyä
1 sipuli suikaleina
½ paprika suikaleina
¼ kesäkurpitsaa lohkoina
currya, chiliä, pippurisekoitusta, suolaa
1 dl chiliketsuppia
400 g lohisuikaleita
Kastike:
4 dl ruokakermaa tai kookosmaitoa,
juustoraastetta, persiljaa
400 g kypsää pastaa
Valmistus:
1. Laita öljy kuumaan paistokasariin
2. Lisää kasvikset ja kypsennä hetki ja mausta
3. Lisää kalasuikaleet ja chiliketsuppi
4. Paista vielä hetki
4. Kaada kerma tai kookosmaito joukkoon ja kiehauta hetki
5. Kiehauta pasta vedessä ja mausta voi sulalla ja suolalla
6. Laita pasta lautaselle ja koristele juustolla ja persiljalla,
basilikalla
Haukiwokki
400 g ruodotonta
haukea,
suolaa, valkopippuria
2 rkl öljyä
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
½ kesäkurpitsa
½ munakoiso
2 tomaattia
suolaa, mustapippuria, timjamia, basilikaa
2 rkl sitruunamehua, (tilkka vettä)
Valmistus:
1. Mausta kalapalat suolalla ja valkopippurilla
2. Kuutio sipuli
3. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja tomaatti kuutioiksi
4. Kuumenna öljy ja kuullota kasvikset
5. Mausta ja anna hautua jonkin aikaa
6. Lisää tarvittaessa tilkka vettä
7. Paista kalapalat pannulla kevyesti molemmin puolin ja kaada
kasvisseos päälle
8. Anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä
10-15 min.
9. Tarjoa pastan tai riisin kanssa
|