Savulohisalaatti

Noin 10 annosta
600 g kypsää savulohta
1 kpl jäävuorisalaattia
150 g tuoretta kurkkua
150 g herkkukurkkua
150 g purjoa
200 g raejuustoa
3 keitettyä kananmunaa (8 min)

Kastike:
200 g maustamatonta jogurttia
1 dl Hedelmämehua
1 dl hienonnettua tilliä
1 rkl sitruunamehua
Suolaa, valkopippuria

Valmistus:
1. Revi salaatti
2. Keitä, jäähdytä ja lohko munat
3. Suikaloi kurkut ja viipaloi purjo
4. Paloittele perattu savukala
5. Aseta ainekset salaattimaljaan joko ryhmittäin tai kerroksittain
6. Koristele raejuustolla
7. Sekoita kastikkeen aineet.
8. Tarjoa salaatin kanssa porkkanasämpylöitä


Lohikeitto

10 annosta
700 g (ruodotonta) kirjolohikuutiota/ suikaletta
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
0,6 kg peruna kuutioita
0,3 kg porkkana kuutioita
0,1 kg hienonnettua sipulia
tilliä

Valmistus:
1. Kiehauta vesi, sipuli ja kalaliemikuutio kattilassa
2. Lisää peruna, porkkana ja keitä noin 10 minuuttia
3. Lisää lohikuutiot ja perunat
4. Keitä hetki ja lisää voi ja kerma
5. Anna hautua, lisää tilli ja tarkista maku
Tarjoile ruisleivän kanssa
100 g voita
3 dl ruokakermaa


Kylmäsavusalaatti

1 annos
50 g kylmäsavulohta ja/tai kylmäsavusiikaa viipaleina/ suikaleina
20 g tomaattia paloina
20 g jäävuorisalaattia suikaleina
20 g herkkukurkkua suikaleina
20 g parsaa paloina
tilliä, sitruunaa
¼ dl sinappikastiketta

Valmistus:
1. Käsittele raaka-aineet salaattiin
2. Sekoita salaatti ja annostele tarjolle
3. Kaada päälle sinappikastiketta
4. Koristele tillillä ja sitruunalla



Lohikappelileipä

4 viipaletta lohta
1 paahtoleipä viipale
1 kananmuna
Tilliä

Valmistus:
1. Paista pannulla lohi viipaleet
ja mausta suolalle
2. Paista kananmuna pannulla
3. Kokoa leipä ja koristele tillillä


Lohipasta

2 rkl öljyä
1 sipuli suikaleina
½ paprika suikaleina
¼ kesäkurpitsaa lohkoina
currya, chiliä, pippurisekoitusta, suolaa
1 dl chiliketsuppia
400 g lohisuikaleita

Kastike:
4 dl ruokakermaa tai kookosmaitoa,
juustoraastetta, persiljaa
400 g kypsää pastaa

Valmistus:
1. Laita öljy kuumaan paistokasariin
2. Lisää kasvikset ja kypsennä hetki ja mausta
3. Lisää kalasuikaleet ja chiliketsuppi
4. Paista vielä hetki
4. Kaada kerma tai kookosmaito joukkoon ja kiehauta hetki
5. Kiehauta pasta vedessä ja mausta voi sulalla ja suolalla
6. Laita pasta lautaselle ja koristele juustolla ja persiljalla, basilikalla

Haukiwokki

400 g ruodotonta haukea,
suolaa, valkopippuria
2 rkl öljyä
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
½ kesäkurpitsa
½ munakoiso
2 tomaattia
suolaa, mustapippuria, timjamia, basilikaa
2 rkl sitruunamehua, (tilkka vettä)

Valmistus:
1. Mausta kalapalat suolalla ja valkopippurilla
2. Kuutio sipuli
3. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja tomaatti kuutioiksi
4. Kuumenna öljy ja kuullota kasvikset
5. Mausta ja anna hautua jonkin aikaa
6. Lisää tarvittaessa tilkka vettä
7. Paista kalapalat pannulla kevyesti molemmin puolin ja kaada kasvisseos päälle
8. Anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä 10-15 min.
9. Tarjoa pastan tai riisin kanssa